Başbakan: Sorunları çözecek ve hizmet edecek bir hükümeti destekleriz

Başbakan Mesrur Barzani, ayrımsız Irak halkına hizmet edecek, Kürdistan Bölgesi ile Federal Hükümet arasındaki sorunları çözecek bir hükümeti destekleyeceklerini açıkladı.

Başbakan: Sorunları çözecek ve hizmet edecek bir hükümeti destekleriz

Kürdistan Bölgesi Hükümetinden yapılan açıklamaya göre; Başbakan Mesrur Barzani, yabancı ülke temsilcileri, konsolosları ve diplomatları ile bir araya geldi.

Toplantıda Başbakan Mesrur Barzani, Irak’taki siyasi süreç ve yeni hükümet kurma çalışmaları, reform projeleri, ekonomik ve gelir kaynaklarına ilişkin Kürdistan Bölgesi hükümetinin yaptığı icraatları anlattı.

Irak’ta hükümet kurma çalışmalarına ilişkin Başbakan hiçbir ayrım gözetmeden Irak vatandaşlarına hizmet edecek, anayasa çerçevesinde Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki sorunları çözecek bir hükümeti destekleyeceklerini söyledi.

Başbakan, hükümet oluşturulurken  ortaklık, denge ve uzlaşı ilkelerine saygı duyulmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda,  Başbakan Mesrur Barzani dokuzuncu hükümet kabinesinin reformları, ekonominin ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi, güçlü bir ekonomik altyapının oluşturulması, özellikle tarım sektörüne önem verilmesi ve yerli ürünlerin pazarlanması konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mesrur Barzani'nin finans sektöründeki reformlara, yolsuzlukla mücadeleye ve kamu kaynaklarının israfını ortadan kaldırma konusunda alınan tedbirlerden bahsetti. Tüm kurumlarda  şeffaflığı teşvik etmek ve ağır bürokratik durumun iyileştirilmesi için hizmetlerin dijitalleştirme ve e-devlete geçiş sürecini gündeme getirdi.

Başbakan konuşmasında “Kürdistan Bölgesi, Irak ve genel olarak bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir faktördür. Temel hedefimiz, bununla bağlantılı Kürdistan Bölgesi'nde güvenlik ile istikrarı sağlayarak ülkeyi kalkındırma ve geliştirmektir" dedi.