Başkan Barzani'den 22 Nisan Kürt Gazeteciliği Günü dolayısıyla tebrik mesajı

Başkan Barzani'den 22 Nisan Kürt Gazeteciliği Günü dolayısıyla tebrik mesajı

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 22 Nisan Kürt Gazeteciliği Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Barzani, 22 Nisan Kürt Gazeteciliği’nin 122’inci yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Neçirvan Barzani’nin kutlama mesajı şöyle;

“Kürt Gazetecilik Günü ve Kürdistan Gazetesi’nin birinci sayısının 122’inci yıl dönümü ve Kürdistan Gazeteciler Sendikasının 22’nci yıl dönümü vesilesiyle Kürdistanlı gazetecileri en samimi dileklerimle kutluyorum. Gazetecilere ve sendikalarına başarılar diliyorum.

Kürdistan ve dünyanın coronavirüs tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı zorlu bir dönemde bu anmayı gerçekleştiriyoruz. Gazeteciler ve medya çalışanlarının virüsten korunmaya ilişkin yayınladıkları sağlık uyarıları ve vatandaşlara alınan önlemlere uyma konusunda yaptıkları teşviklerin önemli bir etkisi vardı ve bu çalışmalarını önemli görüyoruz. İnsanlığın bir an önce bu salgından kurtularak, Kürdistan ile dünyada hayatın normalleşmesini umut ediyorum. Bu vesileyle gazetecilere ve özgür basın çalışmalarına her zaman olduğu gibi desteklerimizi tekrarlıyoruz. Gazetecilerden hep birlikte sorun ve olaylara sorumlu yaklaşmalarını bekliyoruz. Her zaman doğru bilgi ulaştırma, toplumsal barışımızı koruma, siyasi istikrar ve ülke ve halkımızın yüksek çıkarlarını gözönüne alan sesler olun. Şehit gazeteciler ve Kürdistan gazeteciliğini daha yükseklere taşımak için canını feda eden öncü gazetecilerin gününü selamlıyorum.Bütün gazetecileri tebrik ediyorum, önümüzdeki yıl daha güzel ve normal günlerde bu ve diğer anmaları kutlayacağımızı umuyorum.”