Başkan Barzani'den Erbil saldırısına ilişkin açıklama

Başkan Barzani, Erbil saldırısına ilişkin yayımladığı açıklamada Kürdistan Bölgesi güvenlik ve asayiş güçlerini tebrik etti.

Başkan Barzani'den Erbil saldırısına ilişkin açıklama

Başkan Barzani, Erbil saldırısına ilişkin yayımladığı açıklamada Kürdistan Bölgesi güvenlik ve asayiş güçlerini tebrik etti.

Başkan Barzani, Erbil’de gerçekleşen bir Türk diplomat ile 2 Kürdistan vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Başkan Barzani yaptığı açıklamada ilgili tüm taraflara sorunlarını Kürdistan Bölgesi’ne getirmemeleri ve Kürdistan halkına zarar vererecek her türlü faaliyetten kaçınmaları çağrısı yaptı.

Açıklamasının devamında Başkan Barzani, "Anti terör, asayiş ve güvenlik güçleri kahramanlarını çok hızlı bir şekilde suçluları yakaladıkları için en içten duygularımla kutluyorum. Bu şekilde bir kez daha güvenilir ve onur duyulacak bir kurum olduklarını ispatlamışlardır” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani'nin yayımladığı açıklama şu şekilde:

“Çarşamba günü (17.07.2019) Erbil’de bir restoranda gerçekleştirilen ve bir Türk diplomat ile 2 Kürditan vatadaşının yaşamını yitirdiği terör saldırısından sonra bugün Asayiş ve Anti Terör Güçleri baş fail ve bir yardımcılarını yakaladı.

Zanlıları en kısa sürede yakalayan Kürdstan’ın Asayiş, Anti Terör Güçleri ve emniyet güçlerini en içten dileklerimle kutluyorum.Bu şekilde bir kez daha güvenilir ve onur duyulacak bir kurum olduklarını ispatlamışlardır.

Ayrıca emniyet güçlerine yardım ve desteklerinden dolayı değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Kürdistan halkı ve emniyet kurumları, Kürdistan’ın bir terör yuvası olmayacağını bir kez daha kanıtladılar.

Tüm taraflara; sorunlarını Kürdistan’a taşımamaları ve Kürdistan halkının zarar görmesine sebep olmamaları için çağrıda bulunuyorum.”

Başkent Erbil’de bir restoranda gerçekleştirilen ve bir türk diiplomat ile2 Kürdistan Bölgesi vatandaşının yaşamını yitirdiği saldırının baş faili olduğu belirtilen Mazlum Dağ ile kendisine yardım eden Muhammed Bisıksız, Erbil Emniyet Müdürlüğü ve Kürdistan Anti Terör Güçleri’nin (Kurdistan CT) ortak operasyonuyla yakalandı.

Başkent Erbil’de, 17 Temmuz Çarşamba günü öğlen saatlerinde bir restoranda gerçekleştirilen saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu personeli Osman Köse ile Kürdistan Bölgesi vatandaşları Neriman Osman ve Beşdar Ramazan yaşamını yitirmişti.