Başkan Barzani'nin Kerkük'ten referandum mesajı

Başkan Barzani'nin Kerkük'ten referandum mesajı

Kerkük'te siyasi parti temsilcileri ve Peşmerge güçleri komutanlarıyla bir araya gelen Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun Kürdistan halkının Bağdat ve komşu ülkelere yönelik bir barış mesajı olduğunu söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Kerkük Teşkilatında gerçekleşen ve Kürdistan Başkanı Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Kürdistan Savunma Güçleri Genel Komutanlığı Üyesi Mihemed Heci Mehmud, Peşmerge Bakanı Vekili Kerim Sincari'n yanı sıra Kerkük'teki Peşmerge güçleri komutanları ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bağımsızlık ardından yaşanan gelişmeler ile Kerkük'teki siyasi ve güvenlik durumu ele alındı.

Kerkük başta olmak üzere Kürdistan'ın her bölgesinde gerçekleşen bağımsızlık referandumunun başarılı bir şekilde sonuçlanmasında payı olan tüm kurum ve şahsiyetlere teşekkürlerini ileten Başkan Barzani, referandumun ne Irak anayasası ne de Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmeleri, ne de uluslararası sözleşmelere aykırı bir girişim olmadığını söyledi.

"Referandum barış mesajıdır"

Referandumun halkların taleplerini dile getirmeleri amacıyla başvurdukları demokratik bir mekanizma olduğunun altını çizen Başkan Barzani, "Kürdistan halkı, kaderini tayin etmek için bağımsızlık referandumunu gerçekleştirdi. Kürdistan'da gerçekleşen referandum aynı zamanda Kürdistan halkının hem Bağdat'a hem de komşu ülkelere barış mesajıdır." diye konuştu.

Başta Kerkük olmak üzere tüm Kürdistan'da var olan birlikte yaşam kültürünün korunacağının altını çizen Başkan Barzani, "Kerkük, kimliği itibariyle Kürdistani'dir. Ancak Kerkük, tüm etnik ve dini kesimleriyle birlikte yaşama örnek bir kenttir ve bu özelliğini devam ettirecektir." dedi.

Kürdistan halkının 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunda tek yürek olup büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Başkan Barzani, bu başarısıyla Kürdistan halkının kazanımlarını koruyacağını ve bunlara ilaveten daha büyük başarılar elde edeceğini söyledi.