Başkan Neçirvan Barzani ile Biden'ın kıdemli danışmanı arasında önemli görüşme

Başkan Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Joe Biden'ın Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein ile Kürdistan Bölgesi’nin petrol ihracatı konusunda atılması gereken adımları görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani ile Biden'ın kıdemli danışmanı arasında önemli görüşme
Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 60. Münih Güvenlik Konferansı kampsamında Başkan Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Joe Biden'ın Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein ile bir araya geldi.
 
Görüşmede ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkiler, enerji işbirliği ve yatırım, Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatına yönelik alınan son tedbirler ile adımlar ele alındı. Ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal hükümetleri arasındaki görüşmeler de değerlendirildi.
 
Kıdemli danışman Hochstein, ABD'nin Irak ile Kürdistan Bölgesi'nin barış ve istikrarına büyük önem verdiğini, ekonomi, yatırım ve enerji sektörlerindeki fırsatları ve işbirliğini teşvik etmek istediğini söyledi. ABD’li diplomat  ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni desteklemeye devam etme kararlılığını yineledi.
 
Erbil-Bağdat ilişkileri, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik durumu, Irak'ta Koalisyon Güçlerine ve diplomatlara yönelik tehditler ve Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin bölge ile dünyaya geneline etkisi gündeme gelen diğer başlıklar arasında yer aldı.