Başkanlıktan Neçirvan Barzani ile Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Başkan Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi ve güvenlik durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Başkanlıktan Neçirvan Barzani ile Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Antalya'da NEST Kongre Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'na katılan Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Irak ve Kürdistan Bölgesi arasında özellikle ticari ve ekonomik konular başta olmak üzere tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konusu ele alındı.

İki lider Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi ve güvenlik durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bölgedeki gergin durum ve olası sonuçları ile Gazze'deki savaşın da ele alındığı görüşmede iki lider sorunların diyalog ve diplomatik fırsatlar yoluyla barışçıl bir şekilde çözülmesi için kapsamlı çaba ve işbirliğinin önemini vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca terör tehdidi ve ortak çıkarları ilgilendiren çeşitli konular ele alındı.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı da görüşmeye ilişkin kısa bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle Türkiye’de bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul ettiği kaydildi.

Kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da hazır bulunduğu belirtildi.

Neçirvan Barzani'den açıklama

Başkan Neçirvan Barzani, Antalya’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.  

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin Başkan Neçirvan Barzani X hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Neçirvan Barzani, “Bu akşam Antalya’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten büyük bir memnuniyet duydum. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye ile ekonomik işbirliği ve bölgesel istikrarın geliştirilmesine yönelik son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerine yer verdi.