Başbakan Barzani: Vatandaşlarımızı kurallara uymamaya çağıranlar var!

Başbakan Barzani: Vatandaşlarımızı kurallara uymamaya çağıranlar var!

Hükümetin Kovid-19’la ilgili kararlarına uyulmaması çağrısında bulunan taraflara seslenen Başbakan, “Halkımızın sağlığını riske atmaya ve onların hayatlarıyla oynamaya son verin” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Başbakan, koronavirüs salgınının çok ciddi olduğunu belirterek, virüse karşı alınan önlemlerin gevşetilmesi durumunda bunun hızlıca yayılabileceği konusunda uyardı.

Vatandaşlara “Tedbirlere uyun” çağrısında bulunan Başbakan, salgının henüz çok başında olunduğunun altını çizerek, “Tedbirlere uyulması ve alınan önlemler, virüsün yayılmasının önüne geçti. Bu başarı birçok ülkede ve uluslararası kuruluşta takdirle karşılandı. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, bazı siyasi tarafların koronavirüs salgını karşısında elde edilen başarıları görmezden geldiğini dile getiren Başbakan, “Bazı taraflar, Hükümetin sağlıkla ilgili kararlarını zayıflatma çabasına girmiş ve kendi siyasi menfaatleri doğrultusunda vatandaşların hayatlarını tehlike altına almıştır” diye konuştu.

Koronavirüs tedbirlerine aykırı davrananlara seslenen Başbakan Mesrur Barzani, “Vatandaşlarımızı kurallara uymamaya çağıranlar var. Bu taraflar, insanların sağlığını riske atmaya ve halkın hayatlarıyla oynamaya son vermelidir” ifadelerini kullandı.

Başbakan, “Onlara, sağlık kurallarına uymayı; kendilerinin, sevdiklerinin ve diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye atmamalarını tavsiye ediyorum. Güvenliğiniz bizim için her şeyden daha önemlidir” şeklinde konuştu.

Kürdistan Bölgesi’nde şu ana kadar 566 kişide koronavirüs tespit edilirken, bunlardan 409 kişi sağlığına kavuştu, 5 kişi ise yaşamını yitirdi.