Başsavcılıktan 'siyasi cinayetler' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan 'siyasi cinayetler' soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, muhalefet partilerinden siyasetçilerin dile getirdiği "siyasi cinayetler" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Soruşturma herhangi bir tarafın başvurusu olmaksızın başlatılmış oldu.

“Siyasi cinayetler” iddiaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de düzenlediği ziyaretinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini savunarak, "Siyasi cinayetler kaygım var" ifadesini kullanmıştı.

“Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var. Erdoğan'ın bizzat kendi ifadeleridir. ‘Dur bakalım daha başınıza neler gelecek. Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor.”

Ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesine derdiği demecinde "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" açıklamasında bulunmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' kaygısının haklı bir kaygı olduğunu söylemiş ve “Çünkü son geçtiğimiz dönemde çok sayıda siyasal şiddet yaşadık. Gazetecilere saldırılar oldu, siyasi partilerin üst düzey yöneticilerine saldırılar oldu. Bu saldırılarla ilgili soruşturma safhaları ne oldu, herhangi bir cezai yaptırım uygulandı mı? Buna baktığımızda kaygı verici bir tablo var ortada. Hatta bir siyasi partinin genel başkanı yardımcısı gündüz sokak ortasında evinin önünde yaralanmaya uğrayacak şekilde, öldürmeye varacak şiddet derecesiyle yapıldı” demişti.

Muhalefetten gelen bu açıklamalara, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından tepki göstermişti.