Batı medyası ABD ve Kuzey Kore'nin savaş olasılığını tartışıyor

Batı medyası ABD ve Kuzey Kore'nin savaş olasılığını tartışıyor

ABD medyası, Başkan Donald Trump’ın Kuzey Kore’nin nükleer tehdide devam etmesi durumunda ‘ateş ve gazapla’ karşılama sözünü vermesinin savaş riskini artırdığı sonucuna vardı.

Politico'nun haberine göre, defalarca Kuzey Kore'yi ziyaret eden nükleer enerji uzmanı Siegfried Hecker, "Kuzey Kore'yle ilgili en büyük tehdit, ABD'nin kıta kısmını vurabilecek nükleer başlıklı füzeden değil, dikkatsizlik yüzünden Kore Yarımadası'nda nükleer savaş kışkırtabilecek Washington'dan kaynaklanıyor" dedi.

İkinci Kore Savaşı'nın çıkma tehlikesine The National Interest de dikkat çekti. "ABD'nin önleyici askeri tedbirleri sonucu Kore Yarımadası'nda çıkabilecek savaş Washington ve bölgedeki müttefikleri için yıkıcı sonuçlar doğurabilir" ifadenin kullanıldığı haberde, Pyongyang'ın nükleer silahını kullanamaması durumunda bile sıradan füzelerle Güney Kore ve ABD'deki yüz binlerce asker ve sivilleri öldürebileceği kaydedildi.

Kuzey Kore'nin saldırmakla tehdit ettiği Pasifik adası Guam vatandaşlarının hedef olmaktan korktuğunu, bazılarının da taşınmayı düşündüğünü aktaran ABC News'in haberine göre, 37 yaşındaki otobüs şoförü Cecil Chugrad, "Biraz endişeliyim, biraz da panikliyorum. Bu gerçekten de olacak mı? Eğer bu sadece beni ilgilendirseydi endişe etmezdim ama ben oğlum için endişeleniyorum. Buradan gitmek istiyorum" diye konuştu.

Trump'ın açıklamasından sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, ABD liderinin Kim Jong-un'un retoriğine başvurduğunu sonucuna vardı.

d