Biden, Brett McGurk’ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörlüğüne getiriyor

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde IŞİD İle Mücadele Özel Temsilcisi olan Brett McGurk’un seçilmiş başkan Joe Biden tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika masasının başına atanması bekleniyordu.

Biden, Brett McGurk’ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörlüğüne getiriyor

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, ulusal güvenlik ekibinde yer alacak yeni isimleri açıkladı.

Dış politikada etkili olacak isimler arasında Obama döneminde IŞİD ile Mücadele Özel Temsilciliğini yürüten Brett McGurk de yer alıyor. 

Biden, Kürtlere desteğiyle bilinen McGurk’ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü yapacak. Uzmanlar, bu atamanın Washington ile Ankara arasındaki yeni anlaşmazlıkların da kaynağı olabileceğini ifade ediyor.

McGurk: Ulusal güvenlik ekibinde yer almaktan onur duyacağım

McGurk Twitter’dan yaptığı paylaşımda ulusal güvenlik ekibinde yer almaktan onur duyacağını söyledi. 

Biden için “tarihin kritik anında ihtiyaç duyulan lider” tanımlamasını yapan McGurk, Türkiye’deki siyasi liderler tarafından olumsuz bir figür olarak görülüyor. 

Öte yandan Ulusal Güvenlik Konseyi Özel Kalemliği görevine Yohannes Abraham’ı seçen Biden, Demokrasi ve İnsan Hakları Koordinatörlüğüne Shanthi Kalathil, Rusya ve Orta Asya Kıdemli Direktörlüğüne Andrea Kendall-Taylor, İklim ve Enerji Kıdemli Direktörlüğüne Melanie Nakagawa, Avrupa Kıdemli Direktörlüğüne ise Amanda Sloat’ı getirecek.