Biden 'Putin iktidarda kalamaz' dedi, Kremlin’den sert yanıt geldi

Biden’ın ‘Bu adam iktidarda kalmamalı’ sözlerine yanıt veren Kremlin, ‘Yugoslavya’nın bombalanmasını, insanların öldürülmesini isteyen birinden bu sözleri duymak çok garip’ dedi.

Biden 'Putin iktidarda kalamaz' dedi, Kremlin’den sert yanıt geldi

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iktidarda kalmaması gerektiği şeklindeki açıklamasına Rusya Devlet Başkanlığı (Kremlin) Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan yanıt geldi.

Peskov, "Rusya'da kimin iktidarda olacağının kararını Biden değil, Ruslar verir” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupalı liderlerle Ukrayna'daki savaşı görüşmek üzere gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Polonya'nın başkenti Varşova'da açıklamalarda bulunmuş, Putin için “Bu adam iktidarda kalmamalı” açıklaması yapmıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu kararın Ruslar tarafından verilebileceğini belirterek, "Bu karar Biden’ın değil. Rusya Devlet Başkanını Ruslar seçiyor. Bu tür kişisel hakaretler, ABD ile ikili ilişkilerimizi daraltıyor” ifadelerini kullandı.

“Bu adam Yugoslavya’nın bombalanmasını isteyen bir adam”

Peskov, Biden’ın kullandığı ifadelere karşı Yugoslavya’yı hatırlatarak, “Sonuçta bu adam bir zamanlar televizyonlarda konuşurken Yugoslavya’nın bombalanmasını isteyen bir adam. Yani Yugoslavya’yı bombalanmasını ve oradaki insanların öldürülmesini istedi. Dolayısıyla onun ağzından bu sözleri duymak çok garip” dedi.