Biden'dan seçim sonrası ilk yorum: 'Kulağa tanıdık geliyor, değil mi?'

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'deki seçimlere ilişkin açıklama yaparak "Umarım kim kazanırsa kazanır" dedi.

Biden'dan seçim sonrası ilk yorum: 'Kulağa tanıdık geliyor, değil mi?'

ABD Başkanı Joe Biden, gazetecilerin Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye’deki seçimlerde ihtilafın söz konusu olabileceğini belirten gazeteciler Biden’a yorumunu sordu.

Amerika'nın Sesi (VOA) Türkçe'nin aktardığına göre, Biden, “Umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o kısmında bu olmasa bile yeterince sorun var zaten" yanıtını verdi.

'UMARIM KİM KAZANIRSA KAZANIR'

Bir muhabir, Delaware’de hafta sonu tatilini geçirdiği sırada bisiklete binerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden'a 'seçimde bir ihtilafın söz konusu olabileceğini' belirterek yorumunu sordu. Biden, “Bu doğru mu? Hiç bilgi almadım” dedi. Muhabirin, "Muhalefet partisi önde olduğunu iddia ediyor, devlet basını ise Erdoğan'ın önde olduğunu söylüyor" sözlerinin üzerine Biden, "Kulağa tanıdık geliyor öyle değil mi? Hayır bakın, umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o kısmında bu olmasa bile yeterince sorun var zaten" dedi.

ERDOĞAN'DAN 'BIDEN EMİR VERDİ' İDDİASI

14 Mayıs seçimlerinden bir gün önce de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biden Erdoğan’ı devirin emri verdi” sözleriyle ilgili açıklama gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Washington’ın seçimleri yakından izlediği ve taraf tutmadığı belirtilmişti. Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye’nin uzun süredir ABD'nin müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biden, 'Erdoğan’ı devirin' emrini verdi, bunu biliyorum. Bütün halkım bunu biliyor. Eğer durum buysa sandıklar yarın Biden’a da bir karşılık verecek” demişti.