Buldam: ‘HDP’nin İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesi çok acil bir ihtiyaç’

Diyalog ve müzakerenin çatışmaları durduracağını bildiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bir an önce bu başvurumuzun dikkate alınarak heyetimizin İmralı Adasına gitmesi ve Sayın Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bu ülkenin geleceği açısından elzemdir. Ve çok acil bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.

Buldam: ‘HDP’nin İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesi çok acil bir ihtiyaç’

HDP’nin kadın il eşbaşkanları Ankara’da HDP Genel Merkezi’nde yeni dönem siyasetini görüşmek üzere toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK’nin 10-15 çocuğu var” yönündeki sözlerine değinen Buldan şunları söyledi:

“’PKK’nin 5 tane, 10 tane, 15 tane çocuğu var’ dedi. Kürt halkını hedef gösteren ırkçı bir zihniyettir bu. Tam da Kürt düşmanlığından bahsettiğimiz bir dönemde Cumhurbaşkanının bu zihniyeti, Kürt düşmanlığını bir kez daha çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. İşte Kürt düşmanlığı tam da budur.” 

Konuşmasında HDP heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerektiğini aktaran Buldan şunları aktardı:

“Özellikle sınır ötesi operasyonlarda uluslararası hukukun, savaş ve insanlık suçu olarak nitelendirdiği bir takım kimyasal saldırı araç ve malzemelerinin kullanıldığına dair son günlerde ciddi haberler, bulgular ve iddialar kamuoyuna yansımaktadır.

Bu tehlikeli durum, hem bölge halklarına hem de bu ülkeye büyük zararlar vermektedir. Daha fazla yıkımlara yol açmadan bu yoldan derhal dönülmelidir. Bu konu bağımsız heyetlerce araştırılarak hakikat bir an önce açığa çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır.

Çözüm, çatışma ve güvenlikçi siyasette değil diyalog ve müzakereci siyasettedir. İşte bu nedenle biz dün İmralı Cezaevine Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bir heyet olarak başvuru yaptık. Bir an önce bu başvurumuzun dikkate alınarak heyetimizin İmralı Adasına gitmesi ve Sayın Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bu ülkenin geleceği açısından elzemdir. Ve çok acil bir ihtiyaçtır.”