Buldan: Bizi en çok öldüren bu Kürt düşmanlığıdır

Roboski’de hayatını kaybedenlerin anmasına katılan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, başka bir ülkenin değil, bu ülkenin savaş uçaklarından atılan bombalarla bu insanların katledildiği bilinmesine rağmen o dönemin başbakanı, o dönemin Milli güvenlik yetkilileri, o dönemin bütün sorumluları bilinirken hiçbir işlem yapılmaması, hiçbir şekilde bu insanların yargı önüne çıkarılmaması ve cezalandırılmaması elbette ki Kürt düşmanlığının ve bir halka yapılan zulmün bir göstergesidir” dedi.

Buldan: Bizi en çok öldüren bu Kürt düşmanlığıdır

Roboski katliamının 9. yıldönümünde,yatığı konuşmada  Buldan,“Bu coğrafyada buna benzer katliamlar yaşandı, yapıldı. Maraş katliamı, Dersim katliamı, Zilan katliamı Roboski katliamından farklı değildir. Sur katliamı, Cizre katliamı bu katliamdan farklı değildir. Ama bizi en çok öldüren şey Kürde karşı yapılan hukuksuzluktur. Bizi en çok öldüren Kürt düşmanlığı zihniyeti ve politikasıdır. Bizi en acıtan, bizi en çok inciten, bizi en çok öldüren bu Kürt düşmanlığıdır.

Dünyanın herhangi bir ülkesinde o ülkeyi yönetenler kendi yurttaşının bırakın canını, tırnağına zarar gelse onurlu bir şekilde istifa ederler. Ama bizim ülkemizde bırakın onurlu bir şekilde istifa etmeyi bu suçu işleyenler, bu katliamı gerçekleştirenler korundular, kollandılar, yargı önüne çıkarılmadılar, cezalandırılmadılar. Her şey bilinmesine rağmen 28 Aralık 2011 tarihinde MGK toplantısı kararıyla bu katliamın gerçekleştirilmesi bilinmesine rağmen, başka bir ülkenin değil, bu ülkenin savaş uçaklarından atılan bombalarla bu insanların katledildiği bilinmesine rağmen o dönemin başbakanı, o dönemin Milli güvenlik yetkilileri, o dönemin bütün sorumluları bilinirken hiçbir işlem yapılmaması, hiçbir şekilde bu insanların yargı önüne çıkarılmaması ve cezalandırılmaması elbette ki Kürt düşmanlığının ve bir halka yapılan zulmün bir göstergesidir.”