Can Dündar: Bu karara imza atanlar çok utanacak, hapisteyken ‘keşke yapmasaydık’ diyecekler

MİT tırları haberi nedeniyle 27 yıl 6 ay hapis cezası alan gazeteci Can Dündar, “Yarın bu kararlara imza atanlar çok utanacaklar, hapisteyken ‘keşke yapmasaydık’ diyecekler” dedi.

Can Dündar: Bu karara imza atanlar çok utanacak, hapisteyken ‘keşke yapmasaydık’ diyecekler

MİT tırları davasında bugün yargılanan gazeteci Can Dündar'a 'Siyasi ve askeri casusluk' suçundan 18 yıl 9 ay hapis ve 'Silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kararı değerlendiren Can Dündar Türkiye’de hükümetin değişeceğini ve “hükümetin verdiği tüm illegal hukuki kararların geçersiz sayılıp temizleneceğini” söyledi.

Dündar, “Bütün tutsaklar ve esirler çıkacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararların hiçbir geçerliliği, anlamı yok. Hepsi çöpe gidecek kararlar. Mahkûmiyetimle hükümetin devlet sırrı saydığı ve saklamaya çalıştığı gerçek bütün dünyaca bilindi. Türk adalet sistemini bu başarısından ötürü kutluyorum” dedi.

Türkiye’den Almanya’ya Can Dündar çağırısı

Kararın ardından bir açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Dündar’ın faaliyetlerinin gazetecilik bağlamında değerlendirilemeyeceğini iddia etti.

Altun “Bu, gerçek gazetecilere hakarettir. Muhataplarımızdan bağımsız Türk yargısına saygı duyarak, şahsı ülkemize iade etmelerini bekliyoruz” diyerek Almanya’ya çağrıda bulundu.