CNN'den 'Rojava ve IŞİD Anketi'

Kendi ülkeleri dışında olup bitene karşı bigane oldukları yönünde bir ön yargının hedefi olan Amerikalıların dörtte üçünün Suriye'deki durumdan kaygı duyduğu ortaya çıktı. 

CNN'den 'Rojava ve IŞİD Anketi'

Kendi ülkeleri dışında olup bitene karşı bigane oldukları yönünde bir ön yargının hedefi olan Amerikalıların dörtte üçünün Suriye'deki durumdan kaygı duyduğu ortaya çıktı. 

ABD merkezli The Hill'in haberine göre, CNN tarafından duyurulan anket, Amerikalıların dörtte üçünün Suriye'deki gidişattan, Kürtlerin ve ABD'nin çekilmesinin ardından, IŞİD'in canlanmasından endişe duyduğunu gün yüzüne çıkardı.

Trump’ın, Türkiye'nin Rojava'ya saldırısının ardından kuzeydoğu Suriye’den asker çekme kararı, Washington’da bir ateş fırtınasına yol açtığı belirtilen haberde, bir çok Kürt savaşçının Türk saldırıları sonucu yaşamlarını kaybetmesinin ve operasyon sırasında Kürt savaşçılarınTürk kuvvetleriyle savaşmaya odaklandıklarından bazı IŞİD tutuklularının kaçabilecekleri ihtimalinin ortaya çıkması sonucu büyük endişe yaşadıkları dile getirildi.

Haberde şu detaylara yer verildi:

"Amerikalıların yüzde 75'i, Suriye'deki durumdan 'biraz' ya da 'çok' endişe duyduğunu söylerken, sadece yüzde 23'lük bir dilim kaygı taşımadığını ifade etti. 

Yüzde 42'lik kesim ise Trump'ın çekilme kararını yerinde bulduğunu ve onayladığını kaydederken, yüzde 50'lik dilim ise asker çekme kararını onaylamadığını dile getirdi. Kalan yüzde yedilik kesim ise, bir fikri olmadığını beyan etti. 

Amerikalıların yüzde 51'i, ABD'nin 'Suriye'de devam eden çatışmanın bir parçası olmaya devam etme gibi bir sorumluluğu bulunmadığı'nı düşünürken, siyasi görüş ayrılıkları Suriye konusunda da yerini koruyor görünüyor.

Demokratların yüzde 72'si, ABD'nin bölgedeki müdahilliğini onaylarken, Cumhuriyetçilerin yüzde 65'i, ABD'nin Suriye'de kalma yükümlülüğü olmadığı görüşünde.

ABD'liler arasındaki en önemli kaygı sebeplerinden biri, IŞİD'in canlanması. Ankete katılanların yüzde 69'u 'çok' ya da 'biraz', ABD'nin Suriye'deki politikası nedeniyle IŞİD'in dirilmesi endişesi taşıyor. 

CNN, araştırmayı 17-20 Ekim tarihleri arasında, yüzde 3.7 hata payıyla bin üç kişi ile gerçekleştirdi."

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz