Cumhur İttifakı ortağından ‘Öcalan’a af’ açıklaması

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasının Erdoğan tarafından kaldırılması ile ilgili, “Yarın, Abdullah Öcalan’a da kullanabilir mi? Kullanır vallaha, ben beklerim” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ortağından ‘Öcalan’a af’ açıklaması

Cumhur İttifakı ortağı Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Sözcü TV'de yayımlanan programda, Hizbullah davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılması hakkında "Bu bir anayasal yetki. Bunu, cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan’a da kullanabilir mi? Kullanır vallaha, ben beklerim" dedi.

“Abdullah Öcalan’a da kullanabilir mi? Ben beklerim”

Mehmet Emin Alpsoy'un cezasının "kocama hâli" nedeniyle Erdoğan tarafından kaldırılmasını değerlendiren Aksakal şu ifadeleri kullandı:

"Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da geldiğinde kullanılabilir, Kenan Evren de kullanmıştır geçmişte. Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır. Bu kişi HÜDA Par'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon davasında da aynı şekilde mesela yargılananları yine Erdoğan affetti, yaşlılığından veya sürekli hastalığından dolayı. Bunların bence siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan’a da kullanabilir mi? Kullanır vallaha, ben beklerim."