Dana Gas, İHA saldırısının ardından Kor Mor’daki üretimi geçici olarak durdurdu

BAE merkezli Dana Gas, Kor Mor Gaz Tesisine yönelik İHA saldırısının ardından üretimi geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Dana Gas, İHA saldırısının ardından Kor Mor’daki üretimi geçici olarak durdurdu
Foto:Rudaw

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde bulunan Kor Mor Gaz Tesisine 26 Nisan’da yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 Yemenli çalışan hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas'ın işlettiği tesiste saldırının ardından üretim durdu, elektrik kesintisi yaşandı.

Dana Gas bugün yaptığı yazılı açıklama ile tesiste üretimin geçici olarak durudurulduğunu Abu Dabi Borsası’na bildirdi.

Çalışanların sağlığı ve refahının Dana Gas için büyük önem taşıdığına vurgu yapılan açıklamada, “Tesislerde çok küçük bir hasar olmasına rağmen, tüm personelimizin ve tesislerin güvenliği için üretimi geçici olarak askıya aldık ve belirli prosedür değişikliklerine başladık” denildi.

Saldırının faillerinin bulunup yargılanması için Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti ile en üst düzeyde tam temas kurulduğu kaydedilen açıklamada, “Bu saldırı bölgesel ve uluslararası alanda güçlü bir şekilde kınandı ve acil eyleme geçilmesi için destek oluşturdu. Ayrıca, Kor Mor Gaz Tesisinde üretimin yeniden başlaması için güvenlik ve savunma önlemlerinin geliştirilmesi amacıyla hükümet yetkilileriyle temaslarda bulunuyoruz. Kürdistan Bölgesi halkına, tüm Irak halkına ve tüm paydaşlarımıza kararlı olduğunuzu belirtiyor, bölgede güvenlik sağlandıktan sonra Kor Mor tesisinde üretim faaliyetlerine yeniden başlayacağımızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi. /Rudaw