Danimarka'da bir kez daha Kur'an-ı Kerim yakıldı

Danimarka'da aşırı milliyetçi bir grup, İran ardından Irak Kopenhag Büyükelçiliği önünde iki ülkenin bayrağı ile Kur'an-ı Kerim yaktı.

Danimarka'da bir kez daha Kur'an-ı Kerim yakıldı

Danimarka'daki aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri bugün önce İran'ın, daha sonra da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, yere attıkları İran bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim'i ve İran bayrağını yakan grup, bu anları sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı.

Grup, İran'ın Danimarkalı Vatanseverler üyeleri ile destekçilerini tutuklayacağını ve yargılayacağını açıklamasının ardından bu eylemi gerçekleştirdiğini savundu.

Grup üyeleri, ardından Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önüne gelerek burada da yeniden Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yaktı. İslam karşıtı pankart açan grup, İslam'a yönelik hakaret içeren söylemlerini burada da sürdürdü.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen yakma eylemi gazeteciler tarafından da takip edildi.

İslam karşıtı marjinal grup üyeleri 21 Temmuz'da da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde 22 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'i yakan grup, daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

Danimarka, 22 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadığını açıklamıştı.