Ahmet Davutoğlu: Demirtaş'ın tutuklu olmasına onay vermiyoruz

Ahmet Davutoğlu: Demirtaş'ın tutuklu olmasına onay vermiyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kobane olaylarının yaşandığı dönemde Selahattin Demirtaş'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesini ilk kez 5 yıl sonra anlattı. Davutoğlu, "Sayın Demirtaş'a bu konuda insanları tahrik eden konuşmalardan kaçının dedim" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, tutuklanan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kobane'de 53 vatandaşın ölmesiyle sonuçlanan 6-8 Ekim olaylarının patlak verdiği dönemde Selahattin Demirtaş ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasını 5 yıl sonra ilk kez anlattı.

Karar gazetesine konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın tavrını pek çok kez eleştirdiğini ancak, Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne kendisinin ne de partisinin onay vereceğini söyledi. Demirtaş hakkında nihai hükümlerin verilmediğini belirten Davutoğlu, AİHM'in de serbest bırakılma çağrısını hatırlattı ve bu tutuklu yargılamaya onay veremeyeceğini dile getirdi.

Davutoğlu, "İster Demirtaş olsun, ister kim olursa olsun bu ilkeler onlar için geçerlidir. Bu bağlamda tutuklu yargılamaya zaten esastan karşı olduğum için ve siyasi mücadelenin siyasal alanda olması gerektiğini düşündüğüm için Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez" şeklinde konuştu.