Demirtaş, Davutoğlu’na ‘hakaretten’ hakim karşısına çıkıyor

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 'Başbakana hakaret' suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek. Duruşma öncesi adliye önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Demirtaş, Davutoğlu’na ‘hakaretten’ hakim karşısına çıkıyor

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Çağlayan'daki İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret iddiasıyla bugün saat 11.00'da hakim karşısına çıkıyor. Demirtaş, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacak.

Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasında AİHM'in Demirtaş hakkında verdiği 'tahliye' kararının uygulanmamasına ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gözaltılara tepki gösterildi. Açıklamada, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz söz aldı.

Ne Olmuştu?

AİHM'in Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması yönünde bir karar vermişti. İktidar kanadı ise bu kararı tanımayacaklarını belirten söylemlerde bulunmuştu. AİHM, geçtiğimiz gün Demirtaş'ın ikinci tutukluluğuyla ilgili Türkiye'den savunma istedi.