Demirtaş: Hepimiz görüşlerimizi paylaştık, TİP'e başarılar diliyoruz

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceği artık netleştiğini belirterek, “Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, ittifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz” dedi.

Demirtaş: Hepimiz görüşlerimizi paylaştık, TİP'e başarılar diliyoruz

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Milletvekili Genel Seçimleri için geriye sayım devam ederken ittifakların liste tartışmaları da sürüyor.

Milletvekili aday listeleri 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçime nasıl gireceğinin netleştiğini duyurdu.

Twitter’dan açıklama yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Uzun tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda, Emek ve Özgürlük İttifakının seçime nasıl gireceği artık netleşti. Herkes, hepimiz görüşlerimizi paylaştık. Bundan sonrası ortak karara saygı duymak, destek vermektir. Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, İttifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz. Bizler de hep birlikte, Yeşil Sol Parti’yi en az 100 milletvekiliyle Meclis’e göndermek için canla başla çalışıyoruz.”

TİP ile HDP arasındaki tartışma

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerin listeler açıklanmadan önce 8 Nisan’da toplanması bekleniyor.

HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’yle (Yeşil Sol Parti) seçimlere gireceğini açıklamıştı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise seçimlere ayrı bir listeyle girmektek istediklerini belirtmişti. Ancak bu durumda TİP’in yasalar gereği en az 41 ilde aday göstermesi gerekiyor.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Yeni Yaşam’daki yazısında  TİP’in ayrı liste ile seçime girme talebini eleştirmişti.

Kışanak’a destek veren Demirtaş da “Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz” demişti.

Kışanak ve Demirtaş’a yanıt verem TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise yaptığı yazılı açıklamada, “Emin olunmalı ki, partimiz yalnızca milletvekili çıkarma potansiyeli gördüğü illerde, ittifakımıza ve hatta muhalefetin hiçbir bölmesine zarar vermemeyi esas alan bir yaklaşımla seçimlere katılacaktır” ifadelerini kullandı.