Demirtaş: Muhalefet OHAL sürecini dikkatle takip etmeli, başka bir plan olduğu kesin

Selahattin Demirtaş, Meclis’te kabul edilen OHAL kararına ilişkin, “Muhalefet süreci dikkatle takip etmeli. Başka bir plan olduğu kesin” ifadelerini kullandı.

Demirtaş: Muhalefet OHAL sürecini dikkatle takip etmeli, başka bir plan olduğu kesin

Depremden etkilenen 10 ili kapsayan OHAL tezkeresi, dün Türkiye Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, deprem bölgesinde OHAL ilanına karşı olduklarını, doğru ve gerekli bulmadıklarını söylerken İYİ Parti, OHAL süresinin 1 aya indirilmesi hâlinde destek vereceklerini bildirmişti.

“OHAL olmasa enkaz kaldırılamıyor mu?”

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabında konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Neleri yapmaya yetkisi yok ki OHAL'e ihtiyaç duyuyor? OHAL olmasa gerçek yağmacılara müdahale edilemiyor mu, yardım toplanamıyor mu, enkaz kaldırılamıyor mu? Muhalefet süreci dikkatle takip etmeli. Başka bir plan olduğu kesin” ifadelerini kullandı.

“Sorumlulardan hesap sormak sonraki iş, şimdi canları kurtarma zamanı”

Deprem bölgesine verilen desteğe de değinen Demirtaş, “Her yerden deprem bölgesine destek var. BİZ buyuz işte. Şimdi, seri ve etkili bir koordinasyonla her enkaza, her depremzedeye ulaşılmasını sağlamalı. Acı büyük ama dayanışma da büyük. Lütfen devam edelim. Sorumlulardan hesap sormak sonraki iş, şimdi canları kurtarma zamanı” diye belirtti.

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler Rojava, Suriye ve Türkiye’de büyük bir yıkımın yanı sıra binlerce can kaybına yol açtı.

Son açıklamalara göre, Türkiye’deki can kayıpları 18 bin 342’ye, Rojava ve Suriye’deki can kayıpları ise 3 bin 840'a yükseldi.