Demirtaş neden bayram mesajı vermedi: HDP'li eski vekilden yorum

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kurban Bayramında mesaj paylaşmaması dikkatlerden kaçmadı. HDP’li eski vekil Demirtaş’ın paylaşım yapmayarak bazı çevrelere mesaj verdiği yorumunda bulundu.

Demirtaş neden bayram mesajı vermedi: HDP'li eski vekilden yorum

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler ardından HDP ile Yeşil Sol Partisinin seçim politikasını eleştirdikten sonra ‘aktif’ siyaseti bir süreliğine bıraktığını açıklayan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kurban Bayramında mesaj paylaşmaması dikkatlerden kaçmadı. Demirtaş, siyaseti bıraktığını açıkladığı günden itibaren Twitter'ı da 'aktif' olarak kullanmıyor. 

25. Dönem HDP Mardin ve 26. Dönem HDP Batman Milletvekilliği yapan Mehmet Ali Aslan, Demirtaş’ın bayram mesajı paylaşmayarak belli çevrelere bir mesaj verdiğini ileri sürdü.   

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Aslan “Her bayramda mesaj yayınlayan sayın Selahattin Demirtaş, bu bayramda neden kutlama mesajı yayınlamadı? Mesaj yayımlamamakla kime ya da kimlere bir mesaj veriyor? “ yorumunda bulundu. 

Mehmet Ali Aslan'ın Demirtaş ile alakalı Tweeti

Bu paylaşımı ardından Rûdaw’ın ulaştığı Mehmet Ali Aslan Twiter'daki yorumunda Demitaş’ın CHP ve HDP’ye mesaj verdiğini kastettiğini söyledi.

“Bence HDP/Yeşil Sol Parti ve CHP’ye kırgın ve dargın” diyen HDP’li eski vekil Aslan, Demirtaş’ın halka da ‘sitem’ ettiğini sözlerine ekledi.

Demirtaş’ın birçok yere mesaj verdiğini belirten Mehmet Ali Aslan “Şöyle diyebiliriz; 7’li masaya kırgın, kızgın ve dargın. Halka da ince ama güçlü bir sitem” ifadelerini kullandı.

Aslan Altılı Masa’ya kasten yedili masa dediğini belirten Aslan, “HDP’de aslında Millet İttifakının bir bileşeni. CHP ve HDP onu(Demirtaş) aday yapmadı. Bu nedenle yedili masaya dargın” dedi.