Demirtaş tişörtü giyen çocuk ve annesi gözaltına alındı!

Van kent merkezindeki Sanat Sokağı’nda hamile kadın ve çocuğu, üzerinde HDP eski Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının bulunduğu tişörtü giydiği gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı.

Demirtaş tişörtü giyen çocuk ve annesi gözaltına alındı!

Edinilen bilgiye göre bir grup polis, üzerinde Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının basılı olduğu bir tişört giyen çocuk ile annesinin önünü kesti.

Polisler söz konusu tişört nedeniyle kadınla çocuğunu gözaltına almak istedi. Polise itiraz eden kadına çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Ancak buna rağmen adı henüz öğrenilemeyen kadın ve çocuğu ile polise tepki gösteren 6 vatandaş gözaltına alındı.

“Tam bir eşkıyalık değil de nedir?”

Olayı HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç Twitter hesabından duyurdu. Sarısaç attığı tweet’te olay anında çekilmiş görüntüleri paylaşarak, “Van’da uzun zamandır fiili OHAL rejimi bulunduğunu ifade eden Sarısaç, “Hamile bir kadını, çoçuğunun tişörtü üzerinde #SelahattinDemirtaş resmi var diye gözaltına alınması. Buna tepki gösteren 6 kişinin de yine gözaltına alınması. Van’daki bu uygulama tam bir eşkıyalık değil de nedir? Yıllardır #Van’da fiili bir OHAL var ve bu, tüm sorunların kaynağı!” dedi.