Deyrezzor'da Suriye rejimi ve DSG arasında gerginlik tırmanıyor

Deyrezzor'da Suriye rejimi ve DSG arasında gerginlik tırmanıyor

Deyr ez Zor Bölgesinin ikiye ayıran Fırat nehrinin batısındaki bölgeleri kontrol eden Suriye rejimi kuvvetleri ile Fırat nehrinin doğusunu kontrol eden YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında son 1 haftadır gerginliğin arttığı kaydediliyor.

Suriye'nin Deyr ez Zor bölgesinde, Suriye Rejim güçleri ile DSG arasındaki gerginlik artıyor.

Yerel kaynaklar ve insan hakları kuruluşlarının raporlarına göre Suriye rejim güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında dün bir çatışma çıktığı ve çıkan çatışmada 2 DSG savaşçısının yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.

Deyr ez Zor’u ikiye ayıran Fırat nehri nehri üzerinde Kaşam, Maat ve Salhiye bölgelerinde doğu-batı ekseninde geçişleri ve ticaretin sağlanması için açılan kontrol noktalarının günlerdir kapalı olduğuna dikkat çeken söz konusu kaynaklar, ayrıca Suriye rejim güçlerinin bölgeye takviye asker ve zırhlı araç gönderdiğini de iddia ediyor.

Artan gerginliğin bugün de devam ettiği ve Suriye rejim güçlerinin Deyr ez Zor'daki 2 DSG kontrol noktasına yönelik taciz ateşi açtığı da bildiriliyor.

Öte yandan Rusya, İran ve Türkiye arasında gerçekleşecek olan Suriye toplantısı öncesi bir açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanlığı DSG ve YPG'nin 'Terörist bir güç olduğunu ABD ile İsrail'e hizmet ettiğini ve Suriye'yi parçalamak istediğini' ileri sürdü.