Diyarbakır’dan Bodrum’a giden otobüs devrildi: 8 ölü, 4'ü ağır 35 yaralı!

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden otobüs Afyonkarahisar'da devrildi. Kazada, en az 8 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 35 kişi yaralandı.

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden otobüs devrildi: 8 ölü, 4'ü ağır 35 yaralı!
Foto:AA

Afyonkarahisar'da Star Has Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre en az 8 kişi öldü, çok sayıda yolcu yaralandı.

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden S.C. idaresindeki 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsü, Dinar Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre en az 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yolcu yaralandı.

Vali’den açıklama: 4 kişi ağır yaralı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Kazaya ilişkin açıklama yapan Yiğitbaşı şunları kaydetti:

"Kazada 8 vatandaşımız vefat etti. Şu anda Afyonkarahisar Devlet Hastane'mizdeyiz. Burada biz de yaralılarımızı ziyaret ettik, başhekimden bilgi aldık.

 Burada ağır yaralı ve hayati risk taşıyan 3 hastamız var. Yine, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde ameliyata alınan bir yaralımız var, onun da durumu ağır. Ağır yaralı olarak toplam 4 hastamız mevcut. Biz hayati risk taşıyan hastalarımızın sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz."

Afyonkarahisar Valiliği de Dinar ilçesi Çay-Dinar yolu Karavezir rampası mevkiinde meydana gelen kazada ölü sayısının 8'e yükseldiğini ve 35 yaralı olduğunu duyurmuştu.

 

“Şoför uyuyordu” iddiası

AA’ya konuşan ve kazada kolu kırılan yolculardan Adem Kaya (54), Urfa'dan otobüse bindiğini ve Bodrum’a gittiğini söyledi.

Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, "Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. Çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin" diye konuştu.