Diyarbakır'da PAK, Azadi, PSK binalarına 'Kürdistan Bayrağı' baskını

Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle PSK , PAK ve Azadi Hareketi'nin parti binalarına asılan Kürdistan Bayrakları polis tarafından indirildi.

Diyarbakır'da PAK, Azadi, PSK binalarına 'Kürdistan Bayrağı' baskını

Bu gün sabah saatlerinde Diyarbakır Sulh Hakimliği’nin talimatıyla aralarında  Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Azadi (Özgürlük) Hareketi'nin Diyarbakır binalarını basan polisler binalardaki Kürdistan Bayraklarını kaldırmaya başladı.  

17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle PSK, Azadi Hareketi ve PAK binalarına Kürdistan Bayrağı asılmıştı.

PSK, PAK ve Azadi Hareketi’ne ait binalarda aramalar sürüyor.

Baskınına tepki gösteren PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kürdistan değerlerine tahammülsüzlük uç noktada...Irkçı faşist odakların işareti üzerinde emniyet güçleri PSK Diyarbakır İl binasını basarak Kürdistan bayraklarını topluyor. Kürt ve Kürdistan değerlerine dönük bu tahammülsüzlük kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz.” 

Azadi Hareketi Genel Başkanı Metin Pirani ise yaptığı açıklamada parti binalarının polis ablukası altında olduğunu kaydetti.

Twitter’dan açıklama yapan Pirani “Tüm Yurtsever Kamuoyu ve dostlarımıza duyurulur. Hareketimiz binası şu anda polis ablukası altında” ifadelerini kullandı.

PAK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu arama izniyle,  şu anda PAK Diyarbakır İl Teşkilatı’nda polisler şu anda arama yapmaktadırlar. Arama işlemi devam etmektedir. Gerekli bilgiyi en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” denildi.