DSG, Esad Rejimi ile ittifak yapacak mı?

DSG, Esad Rejimi ile ittifak yapacak mı?

Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) öncülüğünde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (DSG), Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapmaya hazırlandığı operasyon ve ABD’nin bölgeden çekilme kararı sonrası Esad rejimi ile ittifak yapmaya hazırlanırken, rejim güçlerinin de buna sıcak baktığı öğrenildi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyon için hazırlıklarını sürdürmesi ve ABD’nin bölgeden çekilme girişimleri sonrası, DSG Esad rejimi ile ittifak yapmaya hazırlanıyor. Esad rejimi ise bu konuya sıcak baktığını belirtti.

YPG öncülüğünde kurulan ve ABD'nin Suriye'de stratejik ortağı olarak gördüğü DSG güçlerinden Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyon tehditleri sonrası dikkat çeken açıklamalar geldi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyon açıklamaları sonrasında ellerinde bulunan IŞİD’li tutuklular konusunun artık ikincil öncelikleri olduğunu söyleyerek olası bir saldırı karşısında Suriye rejiminin başkanı Beşar Esad ile ittifak yapabileceğini söyledi.

Akabinde Reuters haber ajansına konuşan bir Kürt yetkili, ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Türkiye sınırında oluşacak güvenlik boşluğunu doldurmak için Suriye ve Rusya diyaloğa açık olduklarını söyledi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad dün bir açıklama yaparak, Suriyeli Kürtlere hükümet güçlerine katılma çağrısında bulunmuştu.