DSG'den Ayn İsa'nın teslim edileceği iddialarına yalanlama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Ayn İsa kasabasının Rusya ve Suriye rejimine teslim edildiğine dair iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

DSG'den Ayn İsa'nın teslim edileceği iddialarına yalanlama

Dün Rusya’ya bağlı polis güçleri Ayn İsa’ya konuşlanması ardından  Suriyeli yetkililerin DSG’nin Ayn İsa’yı hükümet ve Rusya güçlerine teslim edilmesi konusunda anlaşmaya vardığı açıklamalarının yankıları sürüyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan DSG’nin Ayn İsa  komutanı Riyad El Xelef, Rusya ile bölgenin rejim ve Rus güçlerine teslim edilmesine ilişkin anlaşma yapıldığına dair çıkan iddiaları yalanladı.

DSG’li yetkili, Rus ve Suriye rejim güçlerinin Ayn İsa’nın çevresinde konuşlandığını, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarının da devam ettiğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, DSG’nin kontrolündeki Türkiye destekli savaşçılarla Kürt grupların çatıştığı Ayn İsa'ya ilave asker sevkiyatı yapıldığını açıklamıştı.

Suriye hükümet yetkilisi Omer Rehmun’un da önceki gün DSG ile Suriye hükümet yetkilileri arasında Ayn İsa’daki duruma ilişkin bir toplantı gerçekleştiğini, toplantıda DSG’nin Ayn İsa’dan çıkmaya ve kasabayı Suriye rejimine teslim etmeye razı olduğunu söylemişti.