Duhok’ta halka nakit para ve gıda yardımı yapıldı

Duhok’ta halka nakit para ve gıda yardımı yapıldı

Duhok’ta, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında başlatılan yardım çalışmalarında 1500 kişiye para yardımı, 20 aileye ise gıda kumanyası destekte bulunuldu. Kürdistan Bölgesi hükümeti, Duhok kentinde 50 bin yoksul aileye daha yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Rûdaw’a konuşan Duhok Valiliğinde Toplumsal Kalkınma ve Gözlemleme Genel Müdürü Şerzad Hirori, kentte Covid-19 salgını nedeniyle yardım kampanyaları başlattıklarını ifade etti.

Duhok’taki ihtiyaç sahibi ailelere yardım kampanyalarının devam ettiğini vurgulayan Hirori, bayram öncesine kadar 200 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Şu ana kadar 1500 kişiye nakit para yardımı yapılığını 20 bin aileye ise gıda kumanyası dağıtıldığını dile getiren Hirori, “ Yaptığımız çalışmalar sonucu Duhok kentinde 50 bin ihtiyaç sahibi aile tespit ettik. Kampanya kapsamında yaklaşık 1500 kişiye nakit para yardımı yapıldı. Ayrıca 20 bin ailemize de gıda kumanyası desteği sunduk. Önümüzdeki günlerde de 50 bin aileye daha yardım ulaştırmayı amaçlıyoruz. Böylece Kürdistan Bölgesi’nde 200 bin aileye yardım eli uzatmış olacağız” dedi.

Resmi olmayan verilere göre Duhok’un nüfusu 1 milyon 200 bin olduğu tahmin ediliyor. Kürdistan Bölgesi’nin diğer kentlerine oranla yoksul ailelerin sayısı daha fazla. Kentte işsizlik oranı yüzde 8,5 olduğu belirtiliyor.

Rudaw