Efrin'de Nüfusun %95'i Kürt olan kentte,Kürtçe Tabela Söküldü Yerine Türkçe ve Arapça Tabela Asıldı,Sömürgecilik ve işgal

Afrin’de Asimilasyon: Kürtçe Tabela Söküldü Yerine Türkçe ve Arapça Tabela Asıldı

Efrin'de Nüfusun %95'i Kürt olan kentte,Kürtçe Tabela Söküldü Yerine Türkçe ve Arapça Tabela Asıldı,Sömürgecilik  ve işgal

Afrin’de Asimilasyon: Kürtçe Tabela Söküldü Yerine Türkçe ve Arapça Tabela Asıldı

20 Ocak’ta başlayan Afrin operasyonu günlerce şiddetli saldırı ve çatışmalar sonucunda 18 Mart tarihinde Afrin şehir merkezi TSK ve ona bağlı ÖSO bileşenleri kontrolüne girdi.

Çatışmalardan sonra Afrin’de gelen haberler ise yine Kürtlerin aleyhinde. Zira Afrin’de nüfusun büyük bir çoğunluğunu Kürtler oluşturmasına rağmen şehirdeki Kürtçe tabelalar sokülerek yerine Arapça ve Türkçe tabelalar asılmakta.

Türk medyasında çıkan “Afrin’in sağlığı Türk hekimlerine emanet” başlığıyla yayınlanan haberde hastane olarak kullanılan binanın tabelasında Türkçe ve Arapça bilgiler görülmekte.

Afrin şehir merkezi ve kırsal bölgelerin çoğunluğunu Kürtler oluşturmasına rağmen,TSK kontrolüne geçtikten sonra Kürtçe’ye dair izler bir bir silinmekte.Bu da Asimilasyon’un Afrin’de başladığına işaret etmektedir.

Ayrıca Doğu Guta ve İdlib’ten getirilen binlerce ÖSO ve diğer muhalif grupların aileleri de Afrin’den göç etmek zorunda kalan Kürt ailelerin evlerine yerleştirilmekte.