Rojava'da vahşice katledilen Havin Halef'in annesi: Kızımın vücudu paramparça edilmişti

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO - Eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) çeteleri tarafından katledilen Kürt siyasetçi Hevin Halef'in acılı annesi "Kızımın cesedini paramparça ettiler" dedi.

Rojava'da vahşice katledilen Havin Halef'in annesi: Kızımın vücudu paramparça edilmişti

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO - Eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) çeteleri tarafından katledilen Kürt siyasetçi Hevin Halef'in acılı annesi "Kızımın cesedini paramparça ettiler" dedi.

North Press'te yer alan haberde, 35 yaşındaki Hevin Halef'in vahşice katledilmesinin, Türkiye'nin Kuzey Doğu Suriye'de başlattığı kanlı soykırım hareketinin ilk işareti olduğu dile getirildi.

Halef'in aracı Cumartesi günü, Türk savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçlerinin (DSG) siyasi kanadı olan Suriye Demokratik Konseyi (DSM), Türkiye’nin desteklediği “Ahrar El Şarkiye” adlı bir grubun, M4 karayolunda Halef'i ve şoförünü idam ettiğini açıkladı.

Halef'i katleden grubun yayınladığı bir videoda, Türkiye destekli grubun bir üyesi diğer teröristlere “Beni görüntüle.. Beri görüntüle” diyerek Halef'in yakalanan şoförüne 20'den fazla mermi sıktığı görüntüleniyor.

DSG sözcüsü Mustafa Bali, Cumartesi günü Türkiye destekli SMO teröristleri tarafından aynı karayolunda birçok sivilin kaçırıldığını söyledi.

Hevin Halef'in cenaze töreninin ardından, kızı yakaladığında birilerinin kendisini aradığını dile getiren annesi Suad Muhammed, “Kızımı yakaladıklarında beni aradılar, Arapça bağırıyorlardı ve bana cevap vermediler, Havin'in o anda düşmanın elinde olduğunu kendi kendime söyledim. Ama düşmanın kim olduğunu dahi bilmiyorum. Kızım sivil biriydi, asla savaşçı olmadı, siyasi bir savunucuydu. İnsan hakkı her kadın ve erkek için güvence altına alınmış bir haktır. " şeklinde konuştu.

Halef'in annesi kızının paramparça edilmiş vücudunu tarif ederken “Bir yada iki kurşunla öldürmekle yetinebilirlerdi. Ama vücudunda hiçbir şey bırakmamayı seçtiler. Vücudu bir bezle sarılmış bir pamuk topuna benziyordu” ifadelerini kullandı gözyaşları içinde.

Acılı anne, “Göğsünü ve yüzünü örten bez parçasını kaldırdım ve vücudundan geriye çenesinden başka bir şey bulamadım” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Pazar sabahı Reuters'e verdiği demeçte, "ABD'nin, Kürt siyasetçi Hevin Halef'in katledildiğine dair raporları gördüğünü" dile getirerek, haberlerden duyduğu derin endişeyi vurguladı.

Hevin'in annesi Suad Muhammed, “Şayet bu dünya temel insan haklarına inanıyorsa, kızımı vahşice katledenleri adaletin önüne getirmeme yardım etmeli ve ben hayatımın sonuna kadar kızımın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğim” diyerek tüm dünyadan acısını hafifletmek için katillerin adalet önüne çıkarılması için yardım beklediğini vurguladı.