ENKS: Kaçırılanlar derhal serbest bırakılmalı!

ENKS: Kaçırılanlar derhal serbest bırakılmalı!

KRDNews Haber Merkezi

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı bazı birimlerin Halep’in kuzeybatısındaki Elî Qîno bölgesindeki köylerden yüzlerce Ezidi ve Kürt sivili bölgeden sürgün ettikleri açıklandı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) tarafından, Türkiye yanlısı cihatçı güçler bölgedeki Ezidiler ile Kürt sivilleri zorla yerlerinden ederek mal varlıklarına el koyduğu açıklandı.

Afrin bölgesi yakınlarında Özgür Suriye Ordusu denetimindeki Elî Qîno'nun Ezidi ve Kürt köylülerine köylerini boşaltmak için bir saat verildi. Sürenin sona ermesinin ardından zeytinlikler, hayvanlar ve mobilyalar da dahil olmak üzere mülklere el kondu.

Türkiye destekli ÖSO’ya bağlı güçler tarafından sürgün edilenlerin Azez şehrine kaçtıklarını ya da çöl bölgesinde kalmaya mecbur bırakıldıklarını belirten ENKS açıklamasında, "Efrin'deki Kürt Ulusal Konseyinde bu güçler tarafından bu sorumsuz uygulamaları kınıyoruz. Kürt bölgesinden çekilmelerini, bu tür eylemleri durdurmalarını, sivillerin hemen köylerine dönmelerine ve mülklerini iade etmelerine çağırıyoruz "denildi.

Uluslararası kamuoyunda da çağrıda bulunan ENKS açıklamasında, "Tüm insani yardım kuruluşlarına ve ülkelere, bu baskıları yapanlara müdahale etmesini ve bu grupların eylemlerini durdurmaları yönünde baskı yapmasını istiyoruz" denildi.

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Türkiye tarafından desteklenen cihatçı grupların daha önce de 55 Kürt köylüyü kaçırdıkları iddia edilmişti.