Erbil Uluslararası havaalanına İHA saldırısı

Erbil Uluslararası havaalanına İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı düzenlediği bildirildi.

Erbil Uluslararası havaalanına İHA saldırısı

Bomba yüklü İHA’larla Erbil Uluslararası havaalanına saldırı düzenlendi.

Rûdaw’a konuşan İbrahim Ferman, “Saat 09:55 sularında Gezne bölgesinde drone sesi duyduk ve bütün çalışanlar olarak dışarı çıktı. Drone yakın uçuyordu ve onu görebiliyorduk” dedi.

O anları kayda geçen İbrahim Ferman çektiği videoyu Rûdaw’a gönderdi.

Öte yandan Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, “Saldırı bomba yüklü bir İHA ile gerçekleştirildi. Yasadan çıkmış milisler, Erbil Uluslararası Havaalanındaki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonu güçlerinin konuşlu olduğu üsse saldırmayı hedefleyen dronlar düşürülerek imha edilmiştir” denildi.

Pentagon'a göre, Kürdistan Bölgesi, Rojava, Irak ve Suriye'deki Amerikan kuvvetleri, Gazze'de savaşın başladığı Ekim ayından bu yana 100'den fazla saldırıya maruz kaldı.

7 Ekim'de Filistin Hamas hareketinin üyeleri ile İsrail arasında savaşın patlak vermesinin ardından, Amerika'nın İsrail'i destekleyen tutumuna yanıt olarak Irak'ta yabancı güçlerin (uluslararası koalisyon, Amerikan güçleri) Irak'tan çekilmesini talep eden sesler yükseldi.

O sıralarda Irak'daki İran destekli Şii silahlı gruplar, arka arkaya saldırılarla Irak, Rojava ve Kuzeydoğu Suriye'deki Amerikan güçlerini ve askeri üslerini hedef almaya başladı. ABD, saldırıların arkasında "İran destekli grupların"olduğu suçlamasında bulundu.

Irak hükümeti, Washington liderliğindeki uluslararası koalisyonun danışmanlarını barındıran diplomatik misyonlara ve Irak askeri üslerine yönelik saldırıları “terörist” bir eylem olarak tanımlıyor. Hükümet yakın zamanda Bağdat'taki Amerikan büyükelçiliğini hedef alan bir grubun tutuklandığını duyurdu. /Kaynak:Rudaw