'Erdoğan AKP'yi tasfiye edecek, yeni parti kurulacak'

'Erdoğan AKP'yi tasfiye edecek, yeni parti kurulacak'

Veysi Dündar ilk kez ARTI TV'de açıkladığını belirttiği kulis bilgisine göre yeni kurulacak partide Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Fuat Oktay'ın yanı sıra MHP'ye yakın isimler de yer alabilir.

Gazeteci Veysi Dündar, AKP'nin tasfiye edilerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yeni bir partinin kurulacağını söyledi. Veysi Dündar, yeni kurulacak partinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi ile kurulacağını, 2023 seçimlerine ya da olası bir erken seçime Erdoğan'ın başkan olarak gireceğini, Fuat Oktay'ın ise yeni kurulan partinin başkanı olarak süreçte yer alacağını öne sürdü. 

Veysi Dündar ilk kez ARTI TV'de açıkladığını belirttiği kulis bilgisine göre yeni kurulacak partide Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Fuat Oktay gibi isimlerin yanı sıra MHP'ye yakın isimler de yer alabilir.

Dündar'ın Artı TV'de yayınlanan "Odak" programında yeni kurulacak üçüncü parti ile ilgili sözleri şöyle:

"Bunu da ilk kez sizin kanalınızda paylaşmış olacağım. AK Parti'nin tasfiye ediliği, Fuat Oktay'ın başkanlığında, Süleyman Soylu'nun, başında Bahçeli olmasa bile MHP tandanslıların daha çok rağbet göstereceği, Mehmet Ağar'ın katılımıyla yeni bir partinin kurulması söz konusu AK Parti'nin tasfiye edilmesi süreci ile ilgili. Bunu nereden görüyoruz? İstanbul'un deprem toplantısı yapıldığında hatırlarsanız en baştaki karakter Fuat Oktay'dı. İlk anda bunu böyle yorumlamanın en bariz örneği bu. Yeni bir parti kurulması söz konusu Fuat Oktay'ın başkanlığında. Bunu da bir not olarak sizinle paylaşmış olayım. (Bu yeni parti) Erdoğan'ın tavsiyesi ile olacak nihayetinde. Kendisi şu anda cumhurbaşkanı 2023'te, velev ki erken seçim olsa başkan adayı olarak Erdoğan olacak (sahnede) ama partinin başında Fuat Oktay olacak. Fuat Oktay'ın başkanlığında bir partinin kurulması söz konusu."