'Erdoğan, Babacan'a başdanışmanlık teklif etti'

'Erdoğan, Babacan'a başdanışmanlık teklif etti'

Tıpkı Ahmet Davutoğlu gibi Ali Babacan da, hem AKP hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yolları ayıran önemli siyasi figürlerden.

Davutoğlu, Pelikan adı verilen grup tarafından yayımlanan bildiri ile Başbakanlık koltuğundan edilirken, sonraki süreçte eleştirel tutumu ve AKP'nin kurucu değerlerine dönme çağrıları nedeniyle, neredeyse AKP'de 'istenmeyen kişi' ilan edildi.

AKP'den istifa eden Davutoğlu, bu süreçte Gelecek Partisi'ni kurarken, benzer bir yoldan Babacan da geçti. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de desteğini arkasına alan Babacan, AKP'li eski isimlerle ve yeni yüzlerle DEVA Partisi'ni kurdu.

Özellikle Babacan'ın kendisine rakip olmasını istemeyen Erdoğan'ın, bu kopuşu önlemek için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.

AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, Erdoğan'ın Babacan'a partileşme öncesinde yaptığı teklifi açıkladı.

Arınç, Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kuran Babacan'a dair açıklamada bulundu. Arınç, Erdoğan'ın Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'a partileşme öncesinde yaptığı teklife dair konuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, katıldığı programda Ali Babacan ile ilgili dikkat çeken bir detay paylaştı.

Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Ali Babacan'a devam etmesi yolunda telkinlerde bulundu. Kendisine beraber devam edilmesi yönünde çağrılar yapıldı. Benim bildiğim kadarıyla başdanışmanlık konuşuldu. Partide kalması ve hizmet etmesi kendisine teklif edildi. Fakat Babacan farklı bir karar aldı. Bu kararına saygı duyup bundan sonrasını göreceğiz" dedi.