Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı

Erdoğan, son günlerde artışa geçen korona virüsü vaka ve ölüm sayıları nedeniyle yeni tedbirler aldıklarını açıkladı. Kurallara hassasiyetle riayet edilmesini isteyen Erdoğan "Herkesin polisi kendi aklı ve vicdanı olmak zorundadır" dedi. "Vaka, hasta ve vefat sayılarının artması, bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur bırakmaktadır" diyen Erdoğan, çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerin sayısının nüfusun yüzde 80'nini oluşturan 58 şehre ulaştığını belirtti.

Erdoğan yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

- Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

- Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.

- Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

- Ramazan ayı boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

- Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.
  
- Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.

-Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız.