Erdoğan'dan ''Yeni Süreç'' beklentilerine "Yok Etme Süreci" cevabı

Erdoğan'dan ''Yeni Süreç'' beklentilerine "Yok Etme Süreci" cevabı

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olağan Üstü Halin (OHAL) uzun süre gündemde kalacağını, YPG’ye yönelik bir askeri operasyon yapılacağının mesajını verirken; Kürt Sorununda barışçıl ve diyaloga dayalı yeni bir süreç beklentilerine “Süreç, Yok Etme Sürecidir” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti kongresindeki mesajları şu şekilde:

YPG’ye Askeri Operasyon Mesajı

2015 yılındaki çukur eylemlerinin üstesinden bölge halkının desteğiyle gelebilmemizde 2013 yılından itibaren yaşadıklarımızın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Şimdi bundan sonraki süreç bunları tamamen yok etme sürecidir. Ülkemizin güney sınırları boyunca bir terör organizasyonu inşa etmek isteyenler ülkemizin neler yapabileceğini görmek istiyorsa tarihe baksınlar. Sınırlarımızın güneyinde bir terör oluşumu organize etmeye çalışanlar bu ülkenin, bu ülke insanının istikbali için neler yapabileceğini görmek istiyorlarsa geçmişe baksınlar. Meramımızı er meydanından başka yerde aramaktan başka çaremiz kalmıyor demektir. Namert kaçar mert dövüşür.

"Önümüzdeki Süreç, Yok Etme Sürecidir"

Türkiye ayağıdaki bu bölücü terör prangasından kurtulma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Dedik ya; inlerine gireceğiz. Ülkemin sınırları içinde Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de 65'i aşkın mağaralara girildi. 600'ü aşkın terörist oralarda etkisiz hale getirildi. Silahlar ifade edemeyeceğim kadar. Bundan sonraki süreç bunları yok etme sürecidir. Yılmadan, askerimizle, polisimizle bu hayata geçiyor.

Ne Yüzle OHAL’in Ne Zaman Kalkacağını Soruyorsunuz?

Dünyada Türkiye’nin yaşadıklarını yaşayıp da hukuk devleti ilkelerine bu kadar bağlı olan bir ülke olabileceğini sanmıyorum. OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Ben de onlara diyorum ki Fransa’da 15-20 tane terörist ayağa kalktı. Öldürüldü ve Fransa 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışıldı. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın? Göreve geldiğimizde uzun yıllar OHAL vardı. Şimdi ise dün bir bugün iki.