Esad Putin’e desteğini yineledi: Bugün yaşananlar tarihin düzeltilmesi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak, Ukrayna'ya askeri müdahale konusunda desteğini yineledi.

Esad Putin’e desteğini yineledi: Bugün yaşananlar tarihin düzeltilmesi

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre Esad, Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Esad, NATO'nun genişlemesine karşı çıkmanın Moskova yönetiminin hakkı olduğunu belirterek, Rusya'nın yanında olduklarını söyledi.

SANA’nın haberinde özetle şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Esad, bugün yaşananların bir tarihin düzeltilmesi ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra kaybettiği dünyaya yeniden denge sağlanması olduğunu vurguladı… Cumhurbaşkanı Esad, ‘batılı ülkeler, halkları kontrol etmeye yönelik politikalarının bir sonucu olarak kaos ve kan dökülmesinin sorumluluğunu taşıyor, çünkü bu ülkeler kirli yöntemlerini Suriye’de teröristleri ve Ukrayna’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde Nazileri desteklemek için kullanıyorlar’ dedi.

Cumhurbaşkanı Esad ayrıca, Suriye’nin konumunun doğruluğuna olan inancına dayanarak Rusya Federasyonu’nun yanında olduğunu  ve NATO genişlemesine karşı çıkmanın Rusya’nın hakkı olduğunu, NATO’nun dünya için küresel bir tehdit haline geldiğini, Batılı ülkelerin dünyayı istikrarsızlaştırmaya yönelik sorumsuz politikaları için bir araca dönüştüğünü vurguladı.”

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad da 22 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini tanıma kararını desteklediklerini ve Rusya'nın atacağı adımlara destek vereceklerini açıklamıştı. / Rudaw