Fransa Savunma Bakanı: Güçlerimiz Kürdistan’da kalmaya devam edecek

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Fransız askeri güçlerinin terör örgütü DAİŞ’in bölgedeki varlığının bitmesinin ardından, bölgede kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı: Güçlerimiz Kürdistan’da kalmaya devam edecek

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Fransız askeri güçlerinin terör örgütü DAİŞ’in bölgedeki varlığının bitmesinin ardından, bölgede kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Le Monde Gazetesi’ne verdiği demeçte Irak ve Suriye’de DAİŞ’e karşı savaşta koalisyon güçleri ile bölgedeki güçlere destek vermek amacıyla bulunan Fransız askeri güçlerinin DAİŞ’ten sonra da bölgede kalacağını söyledi. Fransa’nın Kürdistan’da da Peşmergeye ve  DAİŞ’e karşı mücadelede için kurulan koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla çok sayıda askeri bulunuyor.

‘PARİS TEHLİKENİN FARKINA VARAMADI’

“Bölgedeki DAİŞ varlığı bittikten sonra da güçlerimiz orada kalmaya devam edecek çünkü gelecekte bölge üzerindeki tehlike devam ediyor” diyen Parly, Fransa’nın geçmişteki savunma stratejilerinde terörle mücadeleye çok önem verilmediğini ifade etti.

Fransa’nın yeni savunma stratejisinde teröre öncelik verdiğini belirten Parly, terörün Fransa’nın öncelikli konularından biri olacağını ifade etti. Parly ayrıca Fransa’nın geçmişteki terörle mücadele stratejisine de eleştiride bulunarak, “Paris, terör örgütü DAİŞ Irak ve Suriye’de baş göstermeden tehlikenin farkına varamadı” dedi.