'Geçinemeyen' milletvekillerine zam şoku: Meclis'te kahvenin fiyatı 1 TL oldu

'Geçinemeyen' milletvekillerine zam şoku: Meclis'te kahvenin fiyatı 1 TL oldu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un net 22 bin 200 TL maaş almalarına rağmen “geçinemiyorlar” dediği milletvekillerine kötü haber geldi. Bundan sonra milletvekilleri Meclis’te kahve istediğinde 1 TL ödeyecek. 

Ekonomik kriz, ucuz fiyatlarıyla sürekli gündem olan Meclis lokantasını da vurdu. Cumhuriyet’in haberine göre TBMM Başkanlık Divanı’nda Meclis lokantalarında fiyat artışı kararı alınmasının ardından ilk zamlar Meclis’te bulunan çay ocaklarına geldi. 

Meclis’te 50 kuruşa satılan Türk kahvesi yüzde 100 zamlanarak 1 TL oldu, 25 kuruş olan çayın fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Zamdan önce 3,5 TL’ye satılan tostun fiyatı 5 TL’ye çıkarken, 50 kuruşa satılan sade kahvenin fiyatı da 1 TL oldu. 25 kuruş olan bitki çayının fiyatı 50 kuruşa çıktı. 25 kuruşa satılan bardak suyun fiyatı da yüzde 100 zamlanarak 50 kuruşa yükseldi. 1 TL’ye satılan ayranın fiyatı yüzde 50 zamlanarak 1,5 TL’ye çıktı. Meyve suyu ve kolalar 2 TL’den 2,5 TL’ye yükseldi.

TBMM'de hizmet veren kuaförlerde erkek saç tıraşı 7 TL'den 10 TL'ye çıkarken, sakal tıraşı da 3 TL'den 5 TL'ye yükseldi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk’te katıldığı bir canlı yayın programında 22 bin 200 lira maaş alan vekillerin geçim sıkıntısı çektiğini söylemişti. Buna gerekçe olarak ise harcamalarının yüksekliğini göstermişti. Şentop bazı milletvekillerinin arabasının bile olmadığını toplu taşıma araçlarını kullandığını ifade etmişti.