Genelkurmay Başkanı: Sert karşılık veririz!

Kürdistan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, "Hiçbir güç ve taraf peşmergeyi engelleyecek hakka sahip değil, engelleme hakkını kendinde gören her güç ve tarafa sert şekilde karşılık vereceğiz” dedi.

Genelkurmay Başkanı: Sert karşılık veririz!

Xanesor ilçesinde Roj Peşmergeleri ile PKK'ye bağlı YBŞ adlı silahlı grup arasında çıkan çatışmaya ilişkin, Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki ile Şengal Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, ortak basın toplantısı düzenledi.

Kürdistan Bölgesi'nde hareket eden her gücün Peşmerge Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatı kapsamında haraket etmesi gerektiğini vurgulayan Eminki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şengal ya da Dicle'nin batı bölgesi, bu cepheler Peşmerge Bakanlığı'na bağlıdır. Hiç şüphesiz Kürdistan Bölgesi'nde bir bölgede başka bir bölgeye hareket eden her güç normal olarak gerek duyulduğu taktirde bölgede kalır. Bu doğrultuda Hanesur ve Sınune bölgesinde huzurun sağlanması için güç sevk edilmesi kararı verildi”

"Bunların karşısında hiçbir güç ve taraf peşmergeyi engelleyecek hakka sahip değildir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Peşmerge Bakanlığı dışında karşı çıkan şahıs ve taraflara peşmerge sert şekilde karşılık verecektir.”

Hanesur saldırısının peşmergeye karşı ihlâl anlamına geldiğine dikkat çeken Genelkurmay Başkanı, "Bu olay 2 gün önce bölgede yaşandı. PKK'ye bağlı bir güç tarafından peşmergeye karşı ihlâlde bulunuldu ve kötü niyetle bölgeye yerleştiler. Peşmerge gücününün büyük amaçları var. O da PKK'ye karşı olmak değil, bu bölgenin korunması ve sınırda kurtarılmayı bekleyen diğer bölgelerin kurtarılmasıdır” ifadelerini kullandı.