Gözler Gazze sınırına çevrildi | İsrail kara harekatına hazırlanıyor

İsrail'in sivillerin Gazze'yi boşaltması için verdiği süre doldu. İsrail’in Gazze sınırına tank ve mühimmat sevkiyatı devam ederken ordudan “kapsamlı saldırıya hazırlanıyoruz” açıklaması geldi.

Gözler Gazze sınırına çevrildi | İsrail kara harekatına hazırlanıyor

İsrail’in Gazze’deki siviller için verdiği tahliye süresi doldu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Gazze Şeridi sakinlerine önemli bir açıklama: Gazze kent merkezini terk ederek güneye yönelmeniz için çağrıda bulunuyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun yerel saatle 10.00-16.00 arasında haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim" demişti.

Okullarda da yer kalmadı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze’den ayrılanların sığınması için okullarda daha fazla yer kalmadığını duyurdu.

Gazze sınırına tank ve mühimmat sevkiyatı devam ederken İsrail Ordusu yazılı açıklama ile birliklerinin "operasyonlarını alanda genişletmeye hazırlandıklarını" duyurdu.

Açıklamada, yüzbinlerce yedek askerin de yardımıyla, İsrail Ordusu'nun "kapsamlı bir saldırıya hazırlandığı" kaydedildi.

BBC’de yer alan habere göre, saldırı için bir saat verilmedi. Gazze'ye karşı bir İsrail kara saldırısı bekleniyordu ve İsrail Gazze sakinlerine bölgenin kuzeyine kaçma uyarısında bulunmuştu.

İsrail Ordusu, saldırıda "hava, deniz ve kara güçlerinin" kullanılacağını belirtirken "Gerekli çatışma gereçleri ilgili yerlere gönderildi" denildi.

Ayrıca "İsrail Ordu birlikleri ve askerler ülke geneline stratejik bir şekilde konuşlandırıldı" denildi.