Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi 65. gününe girdi

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi 65. gününe girdi

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın başladığı açlık grevi 65. gününe girdi
182 günlük protestolarının son 64 gününü açlık grevi ile geçiren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu kalıcı hasar görmeye başlayacakları kritik eşiğe ulaştı. 6 aydır Ankara’nın Yüksel Caddesi’nde seslerini duyurmak için uğraşan iki eğitmene aileleri, dostları, meslek örgütleri ve sendikalar destek verirken sosyal medya aracılığı ile konu Türkiye’de toplumun da gündemine oturdu.
Nuriye Gülmen açlık grevi yapıyor olmalarının kendi ayıpları olmadığını, büyük bir adaletsizlik yaşadıklarını ifade ederek toplumun bu duruma alışmasını istemediklerini söyledi. “Ölmek ya da zarar görmek istemiyoruz. Bize söylenecek sözler bitti.” diyen Gülmen sözlerine şöyle devam etti:
“Bu şekilde kimse işten atılamaz. Biz bunu anlatmak istiyoruz. Temel talebimiz şu: KHK'ların iptal edilmesini istiyoruz Bir daha KHK ile tek bir emekçinin dahi işinden atılmasını istemiyoruz”
Özakça ise yaptıkları protestonun bedelini göze aldıklarını ve somut bir adım atılmadan açlık grevlerini bitirmeyeceklerini belirterek iktidarın olumlu veya olumsuz bir adım atmasını beklediklerini anlattı. Özakça şöyle konuştu:
“Bu sadece iş meselesi değil. İş meselesini çoktan aşmış durumda. KHK ile insanların işten atılması aslında bir onursuzluk yaftası vuruyor size. Sen şusun şöylesin diyor ve işten çıkarıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.”