Sakık, 'Kürt katliamlarını' saydı, MHP'li Meclis Başkanı mikrofonu kapalı sanıp küfür etti

TBMM'de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla konuşma yapan HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık, Cumhuriyet dönemi boyunca Kürtlere yapılan baskılar ile katliamları anlatırken MHP'li meclis Başkanvekili Celal Adan'la tartıştı. Adan'ın bu sırada mikrofonu açık unutup küfür ettiği duyuldu.

Sakık, 'Kürt katliamlarını' saydı, MHP'li Meclis Başkanı mikrofonu kapalı sanıp küfür etti

Sırrı Sakık Meclis Genel Kurulu’nda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup toplantısındaki "Lazistan" ve "Kürdistan" ifadelerini kullandığını hatırlatarak, “MHP'nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztan’ı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" sözlerini hatırlatıp, "Bunu sayın Erdoğan söylüyordu ve doğru söylüyordu. Biz de bunun altına imzamızı atıyoruz” diye konuştu.

Sakık’a cevap veren Meclis Başkanvekili Celal Adan ise “Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde” ifadelerini kullandı.

Bu kez Celal Adan’a cevaben yerinden söz alan Sırrı Sakık, "Benim söylediklerimi götürüp PKK ile özdeşleştirmeye, o noktaya çekmenin kimseye bir yararı yok" dedi. Meclis Başkanvekili Celal Adan daha sonra, söz isteyen bir milletvekilini kürsüye davet etti. Bu sırada Adan'ın, mikrofonu kapattığını zannederek "Pez...ler ya" dediği duyurdu.