Günay: Yeşil Sol Parti’nin yönetimi büyük oranda değişecek

Yeşil Sol Parti’nin 15 Ekim’de düzenleyeceği kongreye dair konuşan Günay, “Kongremizde tartışmalar ve alınan konferans kararlarına bağlı olarak tüzük değişikliği de yapılacak. Partimizin ismi değişecek, yönetimi büyük oranda değişecek” ifadelerini kullandı.

Günay: Yeşil Sol Parti’nin yönetimi büyük oranda değişecek

Ebru Günay, Yeşil Sol Parti Kongre Hazırlık Komisyonu adına HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Günay, şunları söyledi:

“Bugün Yeşil Sol Parti Kongre Hazırlık Komisyonu adına karşınızdayım. Bildiğiniz gibi partimiz 15 Ekim’de Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda 4’üncü Büyük Kongresini gerçekleştirecek ve böylece başlattığımız süreç önemli bir aşamaya geçmiş olacak.

Kuşkusuz bu kongre süreci bizler açısından büyük anlamlar barındırıyor. Siyasi mücadele tarihimizde her kongremiz elbette büyük bir öneme sahip oldu. Bu kongrelerin hepsine büyük emek ve çabayla hazırlandık, hepsi hem mücadele dinamikleri açısından hem de Türkiye siyaseti açısından çok önemli sonuçlara ve gelişmelere neden oldu. Ama hiç kuşkusuz pek çok açıdan bu kongre siyasi tarihimizin en kritik kongrelerinden biri olacak.

“Partimiz toplumun değişim talebini yerine getirme sorumluluğunu üstlenmiştir”

İktidar; son derece şaibeli ve eşitsiz koşullarda gerçekleşen ve meşruiyeti tartışmalı olan son seçimlerdeki sayısal sonucu da gerekçe yaparak bütün bu saldırılarıyla baskıcı rejimini kalıcılaştırmaya çalışıyor. Açlık ve yoksulluk pençesine alınan, saldırılara maruz bırakılan toplum nefessiz bırakılmış durumda.

Bütün bunlara karşı toplumun çok büyük bir çoğunluğu değişim talep ediyor, kendisine dayatılan bu yaşamı reddediyor. Ancak son seçimlerde görüldüğü gibi muhalefet iddiasında olan güçler AKP-MHP rejimine alternatif politika üretmek yerine, onunla özgürlük karşıtı yöntemlerde yarışan, halkın taleplerine kulağını tıkayan, birbiriyle didişen, kayıkçı kavgasına tutuşan bir tutum sergiliyor. Dolayısıyla tarihin bu aşamasında, değişim için bütün şartların kendisini dayattığı ve toplumun canından bezdirildiği bu dönemde partimiz ve siyasetimiz bu tarihsel değişim görevini yerine getirme sorumluluğunu üstlenmiştir.

“Bu kongre bizim açımızdan yeni bir başlangıçtır”

Bu kongre bizim açımızdan yeni bir başlangıçtır. Bu kongre bizim açımızdan halkımızın siyasete daha etkin katılacağı ve siyasetin öznesi olacağı mekanizmaları kuracağımız bir kongredir.

Bu kongre 'Jin, Jiyan, Azadî' diyerek dünyayı değiştiren kadınların, geleceği özgürleştirmek için mücadele eden gençlerin, barış isteyen annelerin, evlatlarının akıbetini sorduğu için Galatasaray Meydanında AYM kararına rağmen saldırıya uğrayan Cumartesi İnsanlarının, Gezi’de direnen ve bugün cezalandırılmak istenen toplumun geniş kesimlerinin, 'Berxwedan Jiyan e' diyerek yaşamın hiçbir aşamasında boyun eğmeyen Kürt halkının ve direnenlerin kongresidir. Tekrar belirtmek istiyoruz ki bu kongre sadece bir değişim dönüşüm yeniden kararlaşma kongresi değil, aynı zamanda özgürlükle yeniden sözleşeceğimiz kongredir.

 “Tüzük değişikliği yapılacak, partimizin ismi ve yönetimi büyük oranda değişecek”

Demokratik Cumhuriyetin inşası, demokratik siyaset ve Üçüncü Yol perspektifimiz ve yine bundan sonraki seçimlerde adaylarımızın halk tarafından belirleneceği yeni mücadele yöntemlerine ilişkin aldığımız konferans kararlarına kongremizin onayıyla yeni dönemin yol haritasını belirleyeceğiz. Kongremizde biraz önce bahsettiğim tartışmalar ve alınan konferans kararlarına bağlı olarak tüzük değişikliği de yapılacak. Partimizin ismi değişecek, yönetimi büyük oranda değişecek.

“Yurt içinden ve dışından 600’den fazla konuk davet edildi”

Teknik hazırlıklarımız devam etmektedir. Mutabakat Komisyonumuz ve yerellerde kurulan ilgili birimler yönetimde yer alacak arkadaşlarımızın başvurularını almaya başlamıştır.

Özgürlük ve gelecek kaygısı taşıyan herkes bu partiyi daha büyütmek ve ileriye taşımak talebiyle yönetimlerimizde yer almak istiyor ki bu da partimizin umut olarak görüldüğünün en büyük göstergesidir. Kongremize yurt içinden ve yurt dışından 600’den fazla konuk davet edildi. Kongremiz mücadele edenlere ev sahipliği yapacak, önceki kongrelerimizde olduğu gibi bir kez daha enternasyonalist buluşmanın mekanı haline gelecektir.”