Haşdi Şabi, teröristleri Rojavalı 17 yaşındaki Kürt kızını katletti

İran destekli Şii Haşdi Şabi örgütü vahşetlerine bir yenisini daha ekledi. Erbil’de mülteci olarak yaşayan Batı Kürdistanlı 17 yaşındaki genç kız, ziyaret için gittiği memleketi Tirbesiye’den dönüşünde Haşdi Şabi güçleri tarafından vahşice katledildi.

Haşdi Şabi, teröristleri Rojavalı 17 yaşındaki Kürt kızını katletti

İran destekli Şii Haşdi Şabi örgütü vahşetlerine bir yenisini daha ekledi. Erbil’de mülteci olarak yaşayan Rojava,Batı Kürdistanlı 17 yaşındaki genç kız, ziyaret için gittiği memleketi Tirbesiye’den dönüşünde Haşdi Şabi güçleri tarafından vahşice katledildi.

Batı Kürdistan’da Tirbesbiye’nin Xizna Mezin köyünde yaşayan ve savaştan kaçarak Kürdistan’a sığınan Reşida Ose, Avrupa’ya mülteci olarak gitmek  için gerekli olan Suriye kimliğini almak üzere kaçak yollarla memleketine döndü.

Semalka sınır kapısından Batı Kürdistan’a giriş yapan Ose, dönüş yolunda sınırda yaşadığı sorunlar nedeniyle tekrar kaçak yollarla Kürdistan’a gitmeye çalıştı. Beraberindeki birkaç kadınla birlikte Kürdistan’a geçmeye çalışan Ose, Haşdi Şabi ve Irak ordusu tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Kurdistan24'e konuşan Reşida Ose’nin annesi Raniya Halil, kızının ölümü üzerinden 45 gün geçtiğini belirterek, cenazesinin hala teslim edilmediğini söyledi.

Ose’nin ölüm haberinden sonra taziye çadırı açan aile, kızlarının cenazesinin kendilerine hala teslim edilmediğini belirterek, cenazeyi Kürdistan Hükümeti’nin girişimleriyle Irak Hükümeti’nden almaya çalışacaklarını söyledi.