Haşim Haşimi: Neçirvan Barzani hızır gibi deprem bölgelerine yetişti

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi, Türk basının Kürdistan Bölgesi'nden gelen yardımlara yeterince yer vermediği eleştirisinde bulunarak, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Neçirvan Barzani Hızır gibi jet hızıyla depremin yaşandığı bölgelere yetişti” dedi.

Haşim Haşimi: Neçirvan Barzani hızır gibi deprem bölgelerine yetişti
Siyasetçi Haşim Haşimi Diyarbakır’da verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yaptı.
 
Depremde en hızlı şekilde depremzedelerin yardımına Kürdistan Bölgesi’nin yetiştiğini söyleyen Haşimi Türk basının buna yeterince yer vermemesini eleştirdi.
 
"Kürdistan Bölgesi Yönetimi yapılması gerekenin fazlasını yaptı"
 
Haşimi; “Bizim ulusal basınımızda yeteri kadar yer almayan bir hususu mutlak bir şekilde belirtmek isterim. Kürdistan Bölgesi Yönetimi bütün kurumlarıyla, bu felaket karşısında bir dost eli olarak yapılması gereken neyse fazlasıyla yaptılar.” ifadelerini kullandı.
 
Depremin olduğu gecenin sabahı çok erken saatlerde başkan Mesud Barzani’nin kendisini arayarak bilgi aldığını söyleyen Haşim Haşimi sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 “Sabahın çok erken saatinde Kürtlerin doğal lideri Sayın Mesut Barzani adına Şeyh Sidat Barzani onlarca kez beni aradı, bilgi aldı. Ne yapılabiliriz ile ilgili bizimle görüş alış verişinde bulundu.
 
Ondan sonra Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani o da sabahın erken saatlerinden sonra 3 veya 4 kere aradı bilgilendirdim. Başka ne gördük. Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Neçirvan Barzani Hızır gibi jet hızıyla depremin yaşandığı bölgelere yetişti. İnanın ülkemde onlarca siyaseti daha uykudayken Kürt Yönetimi Başkanı Barzani neler yaptılar hepimiz gördük, izledik. Günlerce binlerce ton yardımda bulundular. Kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri ile bu yardım çalışmalarının limitini yükselttiler.
 
"Ülkem adına teşekkür ediyorum"
 
Rahim Allah Şeyh Molla Mustafa Barzani’nin vakfı aracılığı ile bugüne kadar hala bu yardımları devam ettiriyorlar.
 
Peki neden insanlık için uzatılan bu dostluk elini bizim medyamız yeteri kadar görmedi? Yer vermedikleri için ben bugün burada dile getirmeyi bir vazife bir borç olarak bildim. Yerine getiriyorum. Hepinizin huzurunda sabahın ilk saatlerinden itibaren Sayın Mesud Barzani’nin, Şeyh Sidat’ın, Sayın Başbakan Mesrur Barzani’nin, Başkanı Neçirvan Barzani’nin bu tutumları karşısında, şahsım adına, bölgem adına ve  ülkem  adına çok çok teşekkür ediyorum.”