HDP Erbil Temsilciliğinden Mahmur, Şengal ve Derik bombardımanı açıklaması

HDP Erbil Temsilciliği, düzenlediği basın toplantısında Mahmur, Şengal ve Derik’te düzenlenen bombardımanları kınadı.

HDP Erbil Temsilciliğinden Mahmur, Şengal ve Derik bombardımanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları ve insansız hava araçları (İHA) Mahmur Kampı ile Karaçoh Dağı, Şengal ve Rojava’nın Derik ilçesi kırsalını eş zamanlı bombalamış, Mahmur’da 8 kişi ve Derik’te de 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Halkların Demokratik  Partisi (HDP) Erbil Temsilciliği, bugün düzenlediği basın toplantısında Mahmur, Şengal ve Derik’te düzenlenen bombardımanları kınadı.

HDP Temsilciliği adına konuşan Kerim Veysi, “IŞİD çeteleri Erdoğan’ın ve Türk devletinin yardımıyla Heseke ve Rojava’da kontrolü ele geçirmek için plan yapmıştı. Fakat savaşçılar bu planı boşa çıkardı. IŞİD çetelerinin yaşadığı bu yenilgiden dolayı Türk devleti Mahmur, Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılar düzenledi” ifadelerini kullandı.

NATO’ya ve Avrupa Birliği ülkelerine bombardımanlara karşı çıkma ve durdurma çağrısında bulunan Kerim Veysi, “Türk devleti Irak ve Kürdistan Bölgesinin egemenlik haklarını ihlal ediyor. Binlerçe göçmenin yaşadığı Mexmur kampına yönelik düzenlediği saldırılardan da anlaşılacağı üzere Türk devleti hiçbir sınırı tanımıyor” dedi.

Veysi konuşmasının devamında “Şimdiye dek Kürdistan Bölgesi hükümeti saldırılara karşı herhangi bir tepki geliştirmemiştir. Umut ediyoruz ki Kürdistan Bölgesi Başkanı, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede Kürt halkının IŞİD çeteleri karşısındaki başarılarını dile getirmiştir” dedi. /Rudaw